A férfiak titkos vágyai

A férfiakat mi izgatja? Mi taszítja? Miről álmodnak? Íme egy 20–45 éves férfiakat megszólító közvélemény-kutatás meglepő eredménye, s néhány szakértő véleménye…

„Forró nyári nap. Az egzotikus, ismeretlen naptejtől síkos kezei lassan egyre feljebb csúsznak Tamás combjain. Ahogy közelítenek sortjához, úgy érzi, hogy ágyéka egyre forróbb…” Semmiféle finom pornóról nincs szó, csupán egy személyes fantáziáról. A 34 éves reklámszakember bámul ki irodája ablakán a környező szürke háztömbökre, miközben vágyai és fantáziája játszik vele. Bizony ez nemcsak rá jellemző! Titokzatosság, szenvedélyesség, spontaneitás – ezek az erős nem gyenge pontjai?

Fantáziaképek, s még ennél is több…

Bármilyen megdöbbentő is – a lényeg nem az öv alatti zónákban, hanem „felsőbb” régiókban játszódik le. Átlagosan a férfiak 69%-a „indul be” a fantáziaképektől. S ez így rendben is van, hiszen ideális esetben együttlétkor is a psziché uralja a testet. Minél kreatívabbak az erotikus álmodozások, annál kiteljesedettebb a tényleges szexuális élet. Nincs olyan aktus, mely ne a fejben kezdődne el. Izgató képzeleteink aktivizálják szexuális hormonjainkat, s ilyenkor másodlagos, hogy a helyszín a régi, a partner a megszokott. A férfiak 52%-a álmodozik a tengerparti szexről, s aki valójában kipróbálta ezt, nagyon jól tudhatja, hogy a homok nem éppen a legideálisabb helyszín…

Rejtőzködő ősember

A pornó is felpörgetheti az erotikus motorokat. Minden harmadik férfi nyúl műsoros pornókazettához, DVD-hez egy kis izgalom kedvéért. Sokan kérdezik, hogy vajon nem öli-e meg a vágyat, ha a képernyőn két egymásnak idegen ember sóhajtozik, nyög, és minden olyan mechanikus? A pszichológusok szerint a férfiakban rejtőzködő ősember ilyenkor lép előtérbe. A férfiaknak ugyanis sokszor teljesen más a szexszel szembeni elvárásuk, mint a nőknek. Míg a nő figyelmességet és gyöngédséget keres, addig a férfi jóval erősebb mértékben fizikailag orientált. S kifejezetten akkor, amikor a férfihormonok a gyors nyomáskiegyenlítésre törekszenek, épp egy pornókazetta a legalkalmasabb eszköz a maga akusztikai és optikai eszközeivel arra, hogy feszültségeket levezessen és megkönnyebbülést hozzon. ELGONDOLKODTATÓ! A pornó nem is annyira a meglévő partnernővel folytatott szerelmi játék izgalmi forrása, sokkal inkább a maszturbációt szolgáló tipikus afrodiziákum. A nők részére kitalált „külső segítség”-ek már kevésbé izgatják fel az erősebb nemet. A vibrátort legértékesebb testrészük konkurenciájának tekintik. Nem véletlen az sem, hogy miért is hozza őket izgalomba a megbilincselés. Ebben a helyzetben ugyanis ők a hatalmas, erős, uralkodó, leigázó férfiak. A férfiak mintegy 10%-a szívesen bilincseli meg partnernőjét, azonban csupán 5% veszi magára a védtelen szerepét. A szakértők véleménye szerint két egymásban bízó ember számára csupán fantáziájuk szabhat határt.

Szerelmi vallomások és piszkos beszéd

A megkérdezettek véleményéből kiderül, hogy a férfiak nagyobb része nem híve a hallgatásnak: a megkérdezettek 52%-a szívesen hallgatja, ha partnernője szavakba önti kívánságait. A férfiak legszívesebben a szerelemi vallomásokat hallgatják. S ez bizonyíték arra, hogy az erősebb nem számára is összefüggés van a szex és az érzelmek között. Az, hogy a férfit ösztönei sokszor erősebben hajtják, mint a nőt, még korántsem jelenti azt, hogy az ágyban teljesen kikapcsolja érzéseit. JEGYEZZÜK MEG! Az érzelmek jelenléte elevenebbé, érdekesebbé teszi az együttlétet, s ezáltal válik az orgazmus is intenzívebbé. S mi a helyzet a piszkos beszéddel? A férfiak csupán kis részére lehet hatni vele. Olyankor ugyanis „kiesnek a ritmusból”. Csupán 19% élvezi, ha a nő felébreszti bennük az alvó oroszlánt, hogy gátlástalanul fejezzék ki testi vágyaikat és érzéseiket.

A gyors menet

Apropó: gátlástalanság. Filmekben gyakran látunk olyan testhelyzeteket, melyek izgatóak, a legtöbb férfi azonban mégis szívesen átengedi ezeket a hollywoodi rendezőknek. Ezek a jelenetek ugyanis korántsem az ellazulásról szólnak. Ha a nők rendeznének ilyen képeket, biztos, hogy a „fordított felállás”-t részesítenék előnyben: ő fent, a férfi lent. A nők számára ugyanis ez az együttlét legőszintébb és legintimebb formája, hiszen ilyenkor két ember egymás szemébe néz. Ilyenkor a férfi teljesen a saját élvezetére összpontosíthat, hiszen a nő az aktív. Ezenkívül mindkettőjüknek esélye van arra, hogy kezüket is használják. Nem csak a látvány izgató, hanem ilyenkor a férfi is könnyebben képes magömlését kontrollálni. Az ősi, „állati” ösztönöket  „hátulról” testhelyzettel élhetik ki a férfiak, s ez a megkérdezettek 48%-a esetében nagyon népszerű. Ez a testhelyzet személytelen, ugyanakkor a nő teljes odaadását feltételezi.

A tükröm, tükröm…

Függetlenül a testhelyzettől a férfiak mintegy 39%-át izgatja, ha a hálószobában nagy tükrök vannak. Vajon miért? Mert így pontosan követheti, hogyan és mivel okoz a másiknak élvezetet. Ez legyezgeti is az erősebb nem hiúságát, növeli önérzetét, s a tükörben megfigyeltek fokozzák izgalmát is. Ráadásul olyan, mint egy saját rendezésű erotikus film… ÉRDEKESSÉG! A férfiaknak csupán 6%-a szereti, ha szex közben mások is nézik őket. A férfi-kívánságlista előkelő helyén áll a csók – 78% – mely a szexuális odaadás jele. Nem véletlen, hogy a prostituáltak számára egyenesen tiltott. JÓ TUDNI! Nemcsak a női nemi hormonok indulnak be a mellek nyelvvel történő izgatásától, a férfiak 65%-a is élvezi ezt. Ez a testtáj ugyanis a férfiaknál is tele van idegvégződésekkel, és bizony az ő esetükben is erogén zóna!

Csábító és elcsábított

Sok férfi értékeli, ha a nő elcsábítja. Izgatónak találják, ha nem mindig ők az aktívak, hanem a gyengébb nem is átveszi néha a kezdeményezést. A hódítás persze a férfi dolga, ez felel meg a társadalmi elvárásoknak is. Ugyanakkor az örök Don Juan-szerep bizony fárasztó, és jó érzés tudni, hogy a másik közeledésével testi vágyát jelzi.

(forrás: ideal.hu)

A cikk részleteit a MrPotencia biztosította.