Testbeszéd: erre a buknak a nők tudat alatt

Mindenkiben vannak olyan elemi elvárások, amelyek segítenek a megfelelő partner kiválasztásában. Érdekelt valaha, hogy vajon melyek azok a – főleg tudat alatti – szempontok, amelyek a nőket befolyásolják a pasizásban? Ha meg szeretnéd tudni, akkor olvasd el, mire is buknak önkéntelenül a hölgyek!

A helyes testtartás

A megfelelő testtartás rengeteg mindent elárul egy férfiről. Aki összehúzódik, összefonja a karjait, vagy esetleg buliban maga előtt tartja az italát, mintegy pajzs gyanánt, az automatikusan félénk ember benyomását kelti.  Azt pedig talán nem kell elmagyarázni, hogy a csajok ösztönösen az olyan férfiak iránt vonzódnak, akik bátornak és erősnek tűnnek. Az ilyen férfiaknak laza, nyílt testtartása van, hiszen nem félnek a „támadástól” – azaz nem emelik fel a karjaikat, nem húzódnak társaságban a sarokba, kihúzzák a hátukat.  Gondold csak el,  hogyan viselkednél, ha te lennél James Bond: idegesen pislogva, görnyedten csücsülnél a fal mellett, vagy nyílt testtartással mustrálnád a partit, hogy vajon melyik lány a legméltóbb a figyelmedre?

Szemkontaktus

Nem lehet elégszer elismételni, milyen fontos a tekinteted! A szemkontaktus már akkor elárul rólad (szinte) mindent, mielőtt még kinyitottad volna a szádat.  Hatalmas a különbség a félénk, ideges és kapkodó tekintetű legény, és a lány szemébe mélyen néző, nyugodt, higgadt kifejezésű férfi között. Az első egy percig sem képes tartani a szemkontaktust, és automatikus elkapja a tekintetét! Az állatok is azért teszik ezt, mert félnek tőled, és testbeszédük ezt tanúsítja is.  Most talán arra gondolsz, hogy „ugyan, miért félnék én egy csajtól?,” de tartsd észben, hogy ezek önkéntelen dolgok, amelyek többet mondanak el a belső gondolataidról, mint azt te hinnéd. Ha odabent csak egy kicsit is parázol egy csinos nőtől, akkor a szemeid – és a testbeszéded – meg fogja mutatni.

A hanglejtés

A zavart nevetgélés és a magabiztos beszéd közötti hatalmas eltérés rögtön fel fog tűnni neked is, ha valaha fültanúja leszel egy csajozási próbálkozásnak. Ebben az esetben te is bele tudod képzelni magadat a leányzó helyébe. Gondolj csak arra, amikor marketingesek vagy házalók próbálnak rád tukmálni termékeket! Még nem tudod, hogy mit akarnak; az is lehet, hogy valami érdekeset és jót akarnak eladni neked.  Amíg még nem jutnak a szövegük végére, persze már te is tudat alatt próbálod megítélni az eladót: higgadtan és összeszedetten beszél, vagy nevetgél, összezavarodik, motyog és hadar? És vajon kit hallgatnál szívesebben végig? Az előbbit, vagy az utóbbit?

Kapkodó mozdulatok

Amikor csajozol, esetleg már a randin vagy, próbálj meg nem babrálni a tárgyakkal, a szalvétát tépkedni, a kávéscsészét tologatni, vagy bármi egyébbel foglalatoskodni, ami elárulja, hogy ideges vagy! Az ideges férfiak  nem vonzóak: a lányok rögtön azon kezdenek el agyalni, „vajon mit rejteget előlem ez a csávó, hogy ilyen ideges?”  Ennek a jelenségnek a gyökere a pszichológiában keresendő: több marketinges szakkönyvben az áll (és a marketing szabályai sokszor igazak a párkapcsolatokra is…), ha az ember fél a sikertelenségtől, és ezért legszívesebben valahol máshol lenne, és valami mást tenne, akkor alternatív elfoglaltságokat keres.  Ilyenkor kezdi el az ember a telefonját nyomogatni vagy kényszeresen igazgatni az ingjét. A legegyszerűbb ilyenkor minden figyelemelterelő elfoglaltságot félretenni: a telefont nyomd ki, az üres poharat és tálcát told el magadtól, tedd a kezedet az asztalra, és figyelj a másikra!  Magad is meglepődsz majd, milyen egyszerű és kézenfekvő tettekkel tudsz jobb és vonzóbb benyomást tenni a nőknél. Ezeknek az a szépsége, hogy igazából önkéntelenül hatnak a hölgyekre: egy higgadt, magabiztos és laza testtartású férfi automatikusan vonzóbb hatást kelt! És persze még egy tanács, amit sose felejts el: mosolyogj!

(Forrás: men.hu)

A cikket a mrpotencia.hu oldal tette közzé